Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ

Η εισαγωγή Ελληνίδων και Ελλήνων σπουδαστών στη ΣΝΔ γίνεται μόνο μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων και αφορά σε αποφοίτους Λυκείου.

Ετησίως (κάθε Μάρτιο - Απρίλιο) εκδίδεται προκήρυξη από το Υπουργείο Εθνικής 'Aμυνας (ΥΠΕΘΑ) σχετικά με την εισαγωγή σπουδαστών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Στην προκήρυξη αναγράφονται όλες οι λεπτομέρειες, οι οποίες αφορούν στις ενέργειες των υποψηφίων και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εισαγωγή στη ΣΝΔ.

Σε γενικές γραμμές οι υποψήφιοι:

α. Υποβάλλουν στη ΣΝΔ αίτηση και αριθμό δικαιολογητικών όπως προβλέπεται στην προκήρυξη του ΥΠΕΘΑ, ανεξάρτητα απο το μηχανογραφικό του Υπουργείου Παιδείας (ΥΠΕΠΘ).

β. Εν συνεχεία διέρχονται από ιατρικές, αθλητικές και ψυχομετρικές προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ), οι οποίες λαμβάνουν χώρα ετησίως (κάθε Απρίλιο) στις εγκαταστάσεις της ΣΝΔ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

γ. Ακολούθως, με την προϋπόθεση ότι κριθούν ικανοί από τις ΠΚΕ, το ΥΠΕΠΘ γνωρίζει στη ΣΝΔ τους επιτυχόντες υποψηφίους από τη βαθμολογία που έλαβαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και την βάση εισαγωγής, όπως αυτή διαμορφώνεται για τη ΣΝΔ κάθε χρόνο.

δ. Κατόπιν η ΣΝΔ καλεί τους επιτυχόντες για κατάταξη τον μήνα Σεπτέμβριο.

Οι υποψήφιοι, με την κατάταξη τους, παρακολουθούν βασική στρατιωτική εκπαίδευση διάρκειας τριών έως τεσσάρων εβδομάδων. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης και την ορκωμοσία τους, εισέρχονται επίσημα στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού ως πρωτοετείς Ναυτικοί Δόκιμοι.