Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ - ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η έναρξη του ετησίου προγράμματος ταυτίζεται με την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους περί τα μέσα Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Η διαφοροποίηση υφίσταται μόνο για το πρώτο έτος οπότε και η έναρξη είναι λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Παιδείας οπότε καλούνται για κατάταξη οι επιτυχόντες και αρχίζει η προπαίδευση διάρκειας 3-4 εβδομάδων. Η περίοδος αυτή ολοκληρώνεται με την ορκωμοσία των πρωτοετών και την πλήρη ένταξή τους στη ζωή της ΣΝΔ.

Η χειμερινή περίοδος εκπαίδευσης διαρκεί από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιούνιο χωρισμένη σε δυο τετράμηνα. Κάθε τετράμηνο περιλαμβάνει 13 εβδομάδες ακαδημαϊκής εκπαίδευσης ακολουθούμενη από τρεις εβδομάδες εξετάσεων.

Σε κάθε τετράμηνο, εκτός της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, οι Ναυτικοί Δόκιμοι λαμβάνουν και ναυτική / στρατιωτική εκπαίδευση. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συμμετοχή των Δοκίμων σε εκπαιδευτικούς πλόες με πλοία του στόλου και ιστιοφόρα, με την εκπαίδευση σε προσομοιωτές, με την εκτέλεση πυρών αλλά και με τη συμμετοχή τους σε παρελάσεις, τελετές κλπ. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τετραμήνου, οι Δόκιμοι για μια εβδομάδα ακολουθούν πρόγραμμα ναυτικής επιμόρφωσης το οποίο περιλαμβάνει εκπαιδευτικές επισκέψεις σε φορείς και μονάδες του ΠΝ, σημαντικές βιομηχανικές μονάδες (Ναυτικό Μουσείο-Ακρόπολη-Πλωτό Μουσείο ΑΒΕΡΩΦ κλπ), διαλέξεις επί ιστορικών, αμυντικών και γενικότερου ενδιαφέροντος θεμάτων, καθώς και διεξαγωγή εσωτερικών αθλητικών αγώνων.

Η θερινή περίοδος εκπαίδευσης διαρκεί δύο μήνες, Ιούλιο-Αύγουστο, και περιλαμβάνει τον Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου (ΘΕΠ) των Ναυτικών Δοκίμων. Ο Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους διεξάγεται κάθε καλοκαίρι και είναι διάρκειας 40-45 ημερών. Οι μισές περίπου μέρες είναι εν πλω και οι υπόλοιπες σε λιμάνια του εξωτερικού, επί το πλείστον Ευρωπαϊκά.

Οι Δόκιμοι καθ' όλο το έτος λαμβάνουν τέσσερις μακράς διάρκειας άδειες, την περίοδο των Χριστουγέννων / Πρωτοχρονιάς για δυο εβδομάδες, την περίοδο του Πάσχα, περίπου μία εβδομάδα και δυο περιόδους πριν και μετά του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου, περίπου δέκα ημερών εκάστη.

 

  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

   Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
   Τέρμα Λεωφόρου Χατζηκυριακού
   Πειραιάς
   Αθήνα
   Τ.Κ. 185 39
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

   Γεν. Γραμματεία: 2104581301-2
   e-mail: gensec 'στο' hna.gr

   Γρ. Αθλητισμού: 2104581390
   e-mail: d.athlitismou 'στο' hna.gr

   Τμ. Εισαγ. Εξετάσεων: 2104581337
   e-mail: tee 'στο' hna.gr

   Τμ. Δημ. Σχέσεων: 2104581326
   e-mail: gdhs 'στο' hna.gr