Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από μία Ναυτική Σχολή δεν μπορεί να λείπουν ως θεσμοί, αλλά και ως μέρος της στρατιωτικής εκπαίδευσης, οι παρελάσεις και οι συμμετοχές σε αγήματα, διμοιρίες επιδείξεων και ασκήσεις ενόπλου και αόπλου. Στις εθνικές εορτές της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου άγημα Ναυτικών Δοκίμων πρωτοστατεί στην εκπροσώπηση του Πολεμικού Ναυτικού στις μεγάλες στρατιωτικές παρελάσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.

Η τετραετής εκπαίδευση των Ναυτικών Δοκίμων είναι μία περίοδος της ζωής τους με έντονη κοινωνική δραστηριότητα και εκτός του περιβάλλοντος της Σχολής. Επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, σε βιομηχανικές και ερευνητικές εγκαταστάσεις, παρακολούθηση συναυλιών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, αποστολές αντιπροσωπειών σε εκδηλώσεις άλλων στρατιωτικών Σχολών στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, εντάσσονται συνολικά στην ευρύτερη εκπαίδευση των Δοκίμων, προσφέροντας παράλληλα διεξόδους στην ένταση και το φόρτο της ακαδημαϊκής και της ναυτικής εκπαίδευσης.

Στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου διοργανώνονται διαλέξεις και ομιλίες σχετικές με θέματα επιστημονικά, στρατιωτικά, κοινωνικά και γενικού ενδιαφέροντος με σκοπό τη διεύρυνση και εμβάθυνση των γνώσεων των Ναυτικών Δοκίμων. Στις διαλέξεις προσκαλούνται διακεκριμένοι ομιλητές, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί και ο θεσμός των ομιλιών από τους ίδιους τους Ναυτικούς Δοκίμους, οι οποίοι παρουσιάζουν εργασίες προς τους συναδέλφους τους. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η καλλιέργεια των ικανοτήτων παρουσίασης και προβολής θέσεων, στοιχείων και ιδεών των μελλοντικών αξιωματικών, οι οποίοι δοκιμάζονται σε ένα ιδιαίτερα σκληρό και αυστηρό ακροατήριο - αυτό των συναδέλφων τους.

 

  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

   Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
   Τέρμα Λεωφόρου Χατζηκυριακού
   Πειραιάς
   Αθήνα
   Τ.Κ. 185 39
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

   Γεν. Γραμματεία: 2104581301-2
   e-mail: gensec 'στο' hna.gr

   Γρ. Αθλητισμού: 2104581390
   e-mail: d.athlitismou 'στο' hna.gr

   Τμ. Εισαγ. Εξετάσεων: 2104581337
   e-mail: tee 'στο' hna.gr

   Τμ. Δημ. Σχέσεων: 2104581326
   e-mail: gdhs 'στο' hna.gr