Δραστηριότητες ΣΝΔ στο πλαίσιο ΧΕΠ σε λιμένα Χανίων

Στο πλαίσιο Χειμερινού Εκπαιδευτικού Πλου επ΄ ωφελεία Ν. Δοκίμων με πλοία του Στόλου, από 13 – 16 Δεκεμβρίου 2018, η ΣΝΔ επισκέφτηκε την 14 Δεκεμβρίου στα Χανιά το ΚΕΝΑΠ και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, όπου και πραγματοποιήθηκαν παρουσίαση και ξενάγηση αντίστοιχα, σε αντιπροσωπείες Ν. Δοκίμων.

Επιπλέον, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, αντιπροσωπεία της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων συμμετείχε σε επιστημονική συνάντηση με το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης η οποία οργανώθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Κρήτης στα Χανιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν το γενικό πλαίσιο λειτουργίας, οι δραστηριότητες και οι ερευνητικές δράσεις της ΣΝΔ από τον Πλωτάρχη Δ. Πλακιά Π.Ν., και λεπτομερέστερα οι ερευνητικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου Μαθηματικής Μοντελοποίησης και Εφαρμογών του Τομέα Μαθηματικών της ΣΝΔ σε θέματα Μαθηματικής Μοντελοποίησης Θαλάσσιου Κυματισμού και Ενέργειας από τον Καθηγητή Γ. Γαλάνη.

Από την πλευρά του Πολυτεχνείου Κρήτης, παρουσιάστηκε η Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος από τον Κοσμήτορα Καθηγητή Μ. Λαζαρίδη καθώς και οι δραστηριότητές της σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας από τους Καθηγητές Θ. Τσούτσο και Δ. Κολοκοτσά.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Σ. Φιωτάκης, ο Πρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρείας – Παράρτημα Χανίων κ. Κ. Γαρεδάκης καθώς και Καθηγητές και φοιτητές από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Από τη πλευρά και των δύο ιδρυμάτων διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος σε ζητήματα περιβάλλοντος και ενέργειας και συμφωνήθηκε η περαιτέρω διερεύνηση πλαισίου συνεργασίας σε εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις.

 

  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

   Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
   Τέρμα Χατζηκυριάκου
   Πειραιάς
   Αθήνα
   Τ.Κ. 185 39
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

   Γεν. Γραμματεία: 2104581301-2
   e-mail: gensec 'στο' hna.gr

   Γρ. Αθλητισμού: 2104581390
   e-mail: d.athlitismou 'στο' hna.gr

   Τμ. Εισαγ. Εξετάσεων: 2104581337
   e-mail: tee 'στο' hna.gr

   Τμ. Δημ. Σχέσεων: 2104581326
   e-mail: gdhs 'στο' hna.gr