Χειμερινός Εκπαιδευτικός Πλους ΣΝΔ 12-15 Aπριλίου 2018

Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στο πλαίσιο της πρακτικής ναυτικής εκπαίδευσης των Ναυτικών Δοκίμων πραγματοποίησε Χειμερινό Εκπαιδευτικό Πλου από 12 έως 15 Απριλίου 2018 με συμμετοχή των πολεμικών πλοίων ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ και Φ/Γ ΕΛΛΗ.

Στον πλου συμμετείχαν εκατόν εξήντα τέσσερεις Ναυτικοί Δόκιμοι, επιτελείς της Σχολής, ενώ την εκπαίδευση παρακολούθησε και ο Διοικητής της Σχολής Υποναύαρχος Γεώργιος Πελεκανάκης ΠΝ επί του ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ.

Ο πλους περιελάμβανε πρακτική ναυτική εκπαίδευση εν πλω στις περιοχές των Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και Κρητικού Πελάγους και κατάπλου των πλοίων στο λιμένα της Ρόδου και της Σητείας, στο πλαίσιο προβολής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και του Πολεμικού Ναυτικού γενικότερα, παρουσίας μεγάλων ναυτικών μονάδων και προβολής σημαίας σε λιμένες του Ανατολικού Αιγαίου, εξύψωσης του ηθικού του τοπικού πληθυσμού και γνωριμίας των Ναυτικών Δοκίμων με τα τοπικά πολιτιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά διαφόρων περιοχών της Ελλάδας.

Κατά την παραμονή εν όρμω πραγματοποιήθηκαν εθιμοτυπικές εκδηλώσεις, επισκέψεις στις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές των πόλεων και εκπαιδευτικές εκδρομές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και θρησκευτικά μνημεία.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην 95 ΑΔΤΕ και την Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση Κυριαμαδίου, εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο της Ρόδου, τον Περιφερειάρχη Δωδεκανήσων και τον Δήμαρχο Σητείας, καθώς και εκδρομή με ξενάγηση στην Μονή Τοπλού.

 

  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

   Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
   Τέρμα Χατζηκυριάκου
   Πειραιάς
   Αθήνα
   Τ.Κ. 185 39
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

   Γεν. Γραμματεία: 2104581301-2
   e-mail: gensec 'στο' hna.gr

   Γρ. Αθλητισμού: 2104581390
   e-mail: d.athlitismou 'στο' hna.gr

   Τμ. Εισαγ. Εξετάσεων: 2104581337
   e-mail: tee 'στο' hna.gr

   Τμ. Δημ. Σχέσεων: 2104581326
   e-mail: gdhs 'στο' hna.gr