Τελετή Ορκομωσίας Νεοκαταταγέντων Ναυτικών Δοκίμων & Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - ΕΛ.ΑΚΤ Έτους 2019

«Ορκίζομαι , να φυλάττω πίστιν εις την πατρίδα…»

«Να υπερασπίζω με πίστιν και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας ….»

Μερικές φράσεις από τον Στρατιωτικό Όρκο με τον οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, όρκισε τους 61 νέους Ναυτικούς Δόκιμους και Δ.Σ ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, ενώπιον της ένδοξης Σημαίας του Πολεμικού Ναυτικού και των Ηγεσιών του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Στην Ορκωμοσία των νέων Ν.Δ. και Δ.Σ ΛΣ- ΕΛ. ΑΚΤ, που έλαβε χώρα την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11.00 στη Σ.Ν.Δ, παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ν. Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΛΣ – ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Σ. Ράπτης, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ), αντιπροσωπείες Στρατιωτικών Σχολών, λοιποί προσκεκλημένοι και συγγενείς και φίλοι των ορκισθέντων Δοκίμων.

Συνολικά ορκίστηκαν τριάντα οκτώ (38) Ναυτικοί Δόκιμοι, εκ των οποίων οκτώ (8) από την Κύπρο, ένας (1) από την Αλβανία, δύο (2) από την Ιορδανία, και δύο (2) από το Μαυροβούνιο, καθώς και είκοσι τρείς (23) Δόκιμοι Σημαιοφόροι Λ. Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, για τους οποίους από αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά εγκαινιάζεται η τετραετής φοίτηση στη Σχολή, μετά από εισαγωγή με το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων.

Ο Διοικητής της ΣΝΔ, Υποναύαρχος Δ.Ε. Κατάρας ΠΝ, κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, συνεχάρη τους νέους Ναυτικούς Δοκίμους αλλά και τους Δόκιμους Σημαιοφόρους Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής για την επιλογή τους αλλά και για την επιτυχή ολοκλήρωση της προπαίδευσης. Τους προέτρεψε να καλλιεργήσουν και να αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους στον ακαδημαϊκό τομέα , να αγαπήσουν και να εξοικειωθούν με τη θάλασσα και τη ναυτική τέχνη, και μέσα από την πειθαρχία και το ομαδικό πνεύμα να εξελιχθούν σε ικανούς αξιωματικούς, άξιοι να υπηρετήσουν το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα.

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε παρέλαση, αναμνηστική φωτογράφηση και μικρή δεξίωση, όπου ο Αρχηγός ΓΕΝ και ο Αρχηγός ΛΣ – ΕΛΑΚΤ συνεχάρησαν τους πρωτοετείς Δοκίμους και τις οικογένειες τους.