Τελετή Αγιασμού στη ΣΝΔ για την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους 2019 - 2020

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:30 έλαβε χώρα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η τελετή αγιασμού, λόγω έναρξης του νέου Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020, για τους Ν. Δόκιμους και Δόκιμους Σημαιοφόρους Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, παρέστη το σύνολο του στρατιωτικού, διδακτικού και πολιτικού προσωπικού.

Kατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Δ.Ε. Κατάρας ΠΝ, καλωσόρισε τους Ναυτικούς Δοκίμους από τον Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου, αλλά και τους προπαιδευομένους Ναυτικούς Δοκίμους και Δόκιμους Σημαιοφόρους του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής(ΔΣΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ) που από φέτος εισήλθαν με το θεσμό των πανελληνίων εξετάσεων στη Σχολή, διάρκειας τεσσάρων (4) ετών πλέον .

Αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έγινε από τους Καθηγητές, τους εκπαιδευτές και το προσωπικό της Σχολής και προέτρεψε όλους τους Δοκίμους, αμιλλώμενοι να καταβάλουν την μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να γίνουν ικανοί Αξιωματικοί του Π.Ν & ΛΣ και αντάξιοι συνεχιστές της Ναυτικής μας Παράδοσης.

Μετά το πέρας του αγιασμού, απονεμήθηκαν στους Ναυτικούς Δοκίμους διακριτικά βαθμών, Ναυτικών και Στρατιωτικών προσόντων, αρχηγών τάξεων και αθλητικών επιδόσεων, για διακρίσεις που επετεύχθησαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.