Θερινός Εκπαιδευτικός Πλούς ΣΝΔ 2019

Στις 29 Αυγούστου 2019 με τον επανάπλου στο λιμάνι του Πειραιά των Φ/Γ ΥΔΡΑ & του Α/Γ ΡΟΔΟΣ, ολοκληρώθηκε ο Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Στο ταξίδι συμμετείχαν 128 Ναυτικοί Δόκιμοι, 2 Δόκιμοι Σημαιοφόροι ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς επίσης και σπουδαστές Στρατιωτικών Σχολών (ΣΣΕ, ΣΙ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ) αλλά και Ναυτικοί Δόκιμοι από την Αίγυπτο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και τη Ρουμανία.

Το ταξίδι διάρκειας 40 ημερών, περιελάμβανε τους λιμένας Λεμεσού, Λευκωσίας, Χάιφας, Αλεξάνδρειας, Ντουμπρόβνικ, Συρακουσών και Σιβιταβέκιας.

Οι Ναυτικοί Δόκιμοι κατά τον πλου είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν σε πληθώρα αντικειμένων, προάγοντας την ναυτική και πρακτική τους εκπαίδευση, να συμμετάσχουν σε εθιμοτυπικές επισκέψεις και να γνωρίσουν τις Χώρες που επισκέφθηκαν και τέλος να έρθουν σε επαφή με τις Κοινότητες των Ελλήνων που ζουν εκεί.

Μεταξύ άλλων εκδηλώσεων οι Ν. Δόκιμοι επισκέφθηκαν τον ιερό χώρο όπου βρίσκονται τα Φυλακισμένα Μνήματα στην Κύπρο, τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας. Επίσης ξεναγήθηκαν σε αξιοθέατα και συμμετείχαν σε εκδηλώσεις που δόθηκαν προς τιμήν της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού επέβη στα πλοία ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Δ.Ε. Κατάρας ΠΝ, ο οποίος διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των Ναυτικών Δοκίμων, στο οποίο συνέβαλαν σημαντικά οι εκπαιδευτές και τα πληρώματα των Πολεμικών Πλοίων.