Βράβευση επιστημονικής δημοσίευσης του Εργαστηρίου Μαθηματικής Μοντελοποίησης και Εφαρμογών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Στις 16 Μαρτίου 2018 σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Λονδίνο απονεμήθηκε στον Αν. Καθηγητή Γεώργιο Γαλάνη, Διευθυντή του Εργαστηρίου Μαθηματικής Μοντελοποίησης και Εφαρμογών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, και στον Καθηγητή Peter C. Chu, Διευθυντή του Naval Ocean Analysis and Prediction Laboratory of the US Naval Postgraduate School, το Denny Silver Gilt Medal από το Institute of Marine Engineering, Science and Technology, London UK, για κοινή επιστημονική δημοσίευση των δύο εργαστηρίων η οποία επιλέχθηκε ως καλύτερη εργασία της χρονιάς 2017 στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of Operational Oceanography.

Η συγκεκριμένη διάκριση απονέμεται κάθε χρόνο σε κορυφαία ινστιτούτα και ερευνητικές ομάδες με τη φετινή επιλογή να τιμά τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Η βραβευθείσα δημοσίευση με τίτλο Operational atmospheric and wave modeling in the California’s coastline and offshore area with applications to wave energy monitoring and assessment και συν-συγγραφείς τους Γεώργιο Γαλάνη (ΣΝΔ), Menas Kafatos (Chapman University, USA), Peter C. Chu (US-NPS), Nikolaos Hatzopoulos (Chapman University, USA), Ευγενία Παπαγεωργίου (ΣΝΔ) και Αριστοτέλη Λιακατά (ΣΝΔ) είναι το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας συνεργασίας του Τομέα Μαθηματικών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με το Naval Postgraduate School και το Chapman University σε θέματα μαθηματικής μοντελοποίησης και εφαρμογών σε παραμέτρους περιβάλλοντος και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αντικείμενό της δημοσίευσης είναι η παρουσίαση ενός συνδυασμού μαθηματικών μοντέλων για την προσομοίωση του θαλάσσιου κυματισμού και της κυματικής ενέργειας το οποίο χρησιμοποιείται από τα δύο εργαστήρια και τους συνεργάτες τους για την περιοχή της δυτικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και της Μεσογείου.

Στα επόμενα links παρουσιάζονται οι σχετικές ανακοινώσεις από το US Naval Postgraduate School (https://my.nps.edu/-/nps-oceanography-chair-honored-with-prestigious-denny-medal), από το Chapman University, Orange, California, USA (https://forecast.chapman.edu/dennyaward.php) και από το Institute of Marine Engineering, Science and Technology, London UK (https://www.imarest.org/policy-news/institute-news/item/4112-winners-of-the-imarest-awards-2017)