Ορκομωσία Νεοκαταταγέντων Ναυτικών Δοκίμων Έτους 2017- Εγκαίνια αίθουσας "ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ Α. ΤΟΥΛΙΤΣΗ ΠΝ"

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η ορκωμοσία των Νέων Ναυτικών Δοκίμων.

Στην τελετή της ορκωμοσίας στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ορκίστηκαν σαράντα ένα (41) Ναυτικοί Δόκιμοι, εκ των οποίων εννέα (9) Κύπριοι και δύο (2) Ιορδανοί.

Στην ανωτέρω τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ν.Τσούνης ΠΝ, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ), αντιπροσωπεία άλλων Στρατιωτικών Σχολών, όπως επίσης και αντιπροσωπεία Στρατιωτικού και Καθηγητικού προσωπικού της Σχολής, καθώς και οι συγγενείς των ορκιζομένων.

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε μικρή δεξίωση, όπου ο Αρχηγός του ΓΕΝ συγχάρηκε τους πρωτοετείς Ναυτικούς Δοκίμους, καθώς και τις οικογένειες τους.

Την ίδια ημέρα και ώρα 09:00 πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων αίθουσας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών των Ν. Δοκίμων, προς τιμήν του ηρωικώς πεσόντος στη ν. Κίναρο «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ Α. ΤΟΥΛΙΤΣΗ ΠΝ» δωρεά της χήρας Άννας Μαχαίρα.

Στην ανωτέρω τελετή εγκαινίων παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ν.Τσούνης ΠΝ, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ), Αντιπροσωπεία Αξιωματικών της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού, καθώς και αντιπροσωπεία Στρατιωτικού και Καθηγητικού προσωπικού της Σχολής και Ν. Δοκίμων.

Η ανωτέρω τελετή περιελάμβανε δέηση υπερ του θανόντος «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ Α. ΤΟΥΛΙΤΣΗ ΠΝ» από τον Συνταγματάρχη (ΣΙ) Αρχιμ. Ιουστίνο Μαρμαρινό, αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλακέτας, κοπή ταινίας εγκαινίων στην είσοδο της αίθουσας από την Κα Άννα Μαχαίρα και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ν. Τσούνη ΠΝ, σύντομο χαιρετισμό από τον Κο Α/ΓΕΝ και τον Διοικητή της Σχολής, καθώς και επίδοση του θυρεού στη σύζυγο του «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ Α. ΤΟΥΛΙΤΣΗ ΠΝ» από τον Διοικητή της Σχολής Υποναύαρχο Γ. Πελεκανάκη ΠΝ.