Συμμετοχή της ΣΝΔ στην τελετή μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων στον Πειραιά

Την Κυριακή 21 Μαίου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Πλ. Αλεξάνδρας στον Πειραιά.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, ο Διοικητής ΣΝΔ Υποναύαρχος Γεώργιος Πελεκανάκης ως εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.

Το στρατιωτικό μέρος της τελετής ανέλαβε η ΣΝΔ με αποστολή αγήματος ναυτών για την λιτανευτική πομπή, καθώς και δύο (2) διμοιριών Ναυτικών Δοκίμων για την απόδοση τιμών, ενώ συμμετείχε τμήμα μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις περιελάμβαναν:

  • Λιτανευτική πομπή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά το Σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού και του ιερού λειψάνου του Αγ. Λουκά από τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά.
  • Εγκαίνια της Πλ. Αλεξάνδρας στον Πειραιά.
  • Επιμνημόσυνη δέηση  για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
  • Αποκαλυπτήρια του μνημείου «Πυρρίχιο Πέταγμα» που αντιπροσωπεύει τον ξεριζωμό, τον αγώνα και την άφιξη στην νέα πατρίδα.
  • Κατάθεση στεφάνου από τον Διοικητή ΣΝΔ και από άλλες πολιτικές και στρατιωτικές σχολές.