52ο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου

Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, συμμετείχε και αυτή τη χρονιά, με το Ι/Φ ΣΟΡΟΚΟΣ, στο 52ο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου στην κατηγορία ORCi R/C με τις εξής διακρίσεις:

α. Πρώτη θέση στη γενική κατάταξη της κατηγορίας ORCi R/C.

β. Πρώτη θέση στη γενική κατάταξη της κατηγορίας ORCi R/C CR1.

γ. Πρώτη θέση στην ιστιοδρομία: ΦΑΛΗΡΟ-ΣΤΑΥΡΟΣ.

δ. Πρώτη θέση στην ιστιοδρομία: ΦΑΛΗΡΟ-ΣΤΑΥΡΟΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ.

ε. Τρίτη θέση στην ιστιοδρομία: ΦΑΛΗΡΟ-ΣΟΥΝΙΟ.

στ. Πρώτη θέση στην ιστιοδρομία: ΦΑΛΗΡΟ-ΣΟΥΝΙΟ-ΚΕΑ-ΣΟΥΝΙΟ.

Το εφετινό «Ράλλυ Αιγαίου» αρχικά είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί στα νησιά Aνδρο και Σκύρο. Η Οργανωτική όμως επιτροπή, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούσαν στη χώρα αποφάσισε να τροποποιήσει το αγωνιστικό μέρος και έτσι πραγματοποιήθηκαν δύο διαδρομές ανοικτής θαλάσσης εκ των οποίων η κάθε μία περιλάμβανε δύο ιστιοδρομίες, με εκκίνηση από το Φαληρικό Όρμο, τα Σαββατοκύριακα στις 18 και 19 και στις 25 και 26 Ιουλίου.

Το Ι/Φ Σορόκος συμμετείχε στην κατηγορία σκαφών ORCi R/C, για την οποία προβλέπονταν μία διαδρομή με σημείο στροφής τη βραχονησίδα Σταυρό και τερματισμό στη Βουλιαγμένη (μήκος 90 ναυτικών μιλίων) και μία δεύτερη με το γύρο της Κέας και τερματισμό στο Σούνιο (μήκος 75 ναυτικών μιλίων).

Στη πρώτη διαδρομή ο αέρας άγγιξε τα οκτώ μποφόρ και πολλά σκάφη που ήταν υποψήφια για διάκριση αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, ενώ η δεύτερη διαδρομή διεξήχθη υπό συνθήκες σχεδόν πλήρους άπνοιας και με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ιδίως τις πρωινές ώρες της Κυριακής την πυκνή ομίχλη, φαινόμενο ιδιαίτερα σπάνιο ακόμα και για τους εμπειρότερους ιστιοπλόους.

Η τελετή απονομής των επάθλων πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο με ιδιαίτερη λαμπρότητα, στις εγκαταστάσεις της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015 με την παρουσία του Α/ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ε. Αποστολάκη ΠΝ, του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Γ. Γιακουμάκη ΠΝ, του Διοικητή ΣΝΔ, Υποναυάρχου Γ. Λεβέντη ΠΝ , του Προέδρου του ΠΟΙΑΘ κύριου Ιωάννη Μαραγκουδάκη, των χορηγών της διοργάνωσης και φυσικά των συμμετεχόντων αθλητών και πληρωμάτων.

Το πλήρωμα του Ι/Φ Σορόκος αποτελείτο από δύο (2) αξιωματικούς, δύο (2) καθηγητές ιστιοπλοΐας της σχολής και δέκα (10) Σημαιοφόρους της τάξης του 2015 οι οποίοι ορκίστηκαν την 3η Ιουλίου 2015 και παρέμειναν στη σχολή, ώστε να συμμετάσχουν στον αγώνα. Το εκπαιδευτικό όφελος για τους νέους Σημαιοφόρους ήταν ιδιαίτερα υψηλό καθώς ταξίδεψαν σε πολύ ιδιαίτερες, σκληρές και αντίξοες συνθήκες και στα δύο σκέλη του αγώνα, δοκίμασαν τα όριά τους, τα ξεπέρασαν και επέστρεψαν με πολλές εμπειρίες και εικόνες στις αποσκευές τους, που θα τους φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στο μέλλον.

Πλήρωμα του Ι/Φ ΣΟΡΟΚΟΣ:

Πλωτάρχης (Ε) Δημήτριος Σουβαλτζής ΠΝ (Κυβερνήτης)

Καθηγητής Ι.Α.Θ. Νικόλαος Δαμιανός

Καθηγητής Ι.Α.Θ. Θοδωρής Τσουλφάς

Υπολοχαγός Γεώργιος Δρούγκας

Σημαιοφόρος Γεώργιος Τσιότσιος ΠΝ

Σημαιοφόρος Νικόλαος Νικολόπουλος ΠΝ

Σημαιοφόρος Μιχαήλ Πρέντζας ΠΝ

Σημαιοφόρος Κων/νος Ζουλάκης ΠΝ

Σημαιοφόρος Ανδρέας-Χρήστος Σαββάκης ΠΝ

Σημαιοφόρος Τρύφωνας Κοσμάς ΠΝ

Σημαιοφόρος Aγγελος Πούλιος ΠΝ

Σημαιοφόρος Γεώργιος Κουκουλομμάτης ΠΝ

Σημαιοφόρος Γεώργιος Παπαγεωργίου ΠΝ

Σημαιοφόρος (Μ) Θωμάς Βενάρδος ΠΝ

Το 52ο Ράλλυ Αιγαίου ανήκει ήδη στο παρελθόν. Η προετοιμασία για τη συμμετοχή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στο 53ο Ράλλυ Αιγαίου έχει ήδη ξεκινήσει.

 

  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

   Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
   Τέρμα Χατζηκυριάκου
   Πειραιάς
   Αθήνα
   Τ.Κ. 185 39
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

   Γεν. Γραμματεία: 2104581301-2
   e-mail: gensec 'στο' snd.edu.gr

   Γρ. Αθλητισμού: 2104581390
   e-mail: d.athlitismou 'στο' snd.edu.gr

   Τμ. Εισαγ. Εξετάσεων: 2104581337
   e-mail: tee 'στο' snd.edu.gr

   Τμ. Δημ. Σχέσεων: 2104581326
   e-mail: gdhs 'στο' snd.edu.gr